VIDEO | PEC koploper na overtuigende overwinning op ADO Den Haag

Een eerder duel tussen ADO Den Haag en PEC Zwolle
Een eerder duel tussen ADO Den Haag en PEC Zwolle Foto: © Orange Pictures

PEC Zwolle mag zich in ieder geval tot zondag koploper van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen noemen. De Blauwvingers staan bovenaan na een overtuigende zege op ADO Den Haag: 3-0.

Beide ploegen deden in de openingsfase van de wedstrijd niet onder voor elkaar. Het was PEC Zwolle dat de eerste kans kreeg, maar daarna stichtte ADO Den Haag steeds meer gevaar. De ploeg van trainer Sjaak Polak wist echter niet te scoren.

Direct na rust was het wel raak aan Zwolse zijde. Na een snelle uitbraak zette Marushka van Olst de 1-0 op het scorebord. Niet veel later kon de ploeg van trainer Joran Pot opnieuw juichen. Vanuit een vrije trap scoorde Moïsa van Koot.

ADO Den Haag probeerde nog wel wat terug te doen, maar vond in keepster Moon Pondes een sta in de weg. Tien minuten voor tijd besliste Evi Maatman de wedstrijd. Zij bepaalde de eindstand op 3-0.