VIDEO | Ajax ontsnapt dankzij invalster Bakker: zege op SC Heerenveen

Op eshly bakker 614e2af03c293
Op eshly bakker 614e2af03c293 Foto: © Orange Pictures

Ajax heeft vrijdagavond op de valreep drie punten gepakt. SC Heerenveen werd door een doelpunt in de 89e minuut met 2-1 verslagen.

In Amsterdam speelden beide ploegen een vermakelijke wedstrijd, waarin zowel Ajax als SC Heerenveen kansen kregen. Zo was Roos van der Veen in de negentiende minuut dichtbij de openingstreffer. Via de kluts kreeg zij de bal op de lat, maar via het aluminium vloog de bal het spel weer in.

Aan de andere kant moest Claire Dinkla in actie komen na een mogelijkheid voor Ajax. De Friese doelvrouw leek in de 36e minuut geklopt na een goede actie van Marjolijn van den Bighelaar. De aanvalster trof uiteindelijk de paal met een rollertje.

In de eerste helft werd er niet gescoord, maar in het tweede bedrijf kwam daar snel verandering in. Chasity Grant maakte de 1-0. Lang leek het daar bij te blijven, tot aan de 78e minuut. Van der Veen trof van grote afstand fraai raak. De punten leken daardoor gedeeld te worden, maar Eshly Bakker besloot anders.

De invalster stond koud in het veld en maakte de 2-1. Daardoor bleven de drie punten in Amsterdam.