Welkom op onze nieuwe website!

Tegenvallende resultaten bij VV Alkmaar: ''Gaat steeds beter''

Henriikka makela vv alkmaar 605b28ddec21a
Henriikka makela vv alkmaar 605b28ddec21a Foto: © Pro Shots

VV Alkmaar trok afgelopen zomer Henriikka Mäkelä (Finland) en de Australische Natasha Brough aan. Hoewel de resultaten bij de Alkmaarse club tegenvallen, zit het tweetal wel op hun plek.

"Ik vind het leuk hier. De cultuur lijkt erg op die van Finland dus het is vrij makkelijk om je aan te passen. Je zou kunnen zeggen dat Nederland bijna een Scandinavisch land is", zegt Mäkelä voor de camera van NH Nieuws.

"De mensen lijken op elkaar, het weer is vergelijkbaar. De taal is niet vergelijkbaar. Dat is het tegenovergestelde eigenlijk", lacht de Finse keepster. Brough vindt vooral de mensen leuk. "Ze zijn erg open en vriendelijk. Ook de hoeveelheid natuur hier vind ik leuk. En het fietsen vind ik leuk."

"Dat je gewoon overal naartoe kunt op je fiets. Dat zijn denk ik de dingen die ik het meest leuk vind", aldus de Australische, wiens vader actief is als loop- en krachttrainer bij VV Alkmaar. "We zijn een erg hechte familie. Hiervoor trainde ik ook altijd in de ochtend samen met hem. Dus het voelt erg normaal voor mij."

Dat ze vaak met haar vader op het veld staat, vindt de 20-jarige Brough niet vervelend. "Want als ik op het veld sta met het team, is hij als een coach. Ik denk gewoon aan hem als een coach en ik doe gewoon de opdrachten die hij zegt."

Qua resultaten valt het tegen. VV Alkmaar staat op de zevende plaats en won dit seizoen pas één keer. "Om eerlijk te zijn is het niet het beste seizoen, vooral de resultaten. Maar ik heb het gevoel dat het steeds beter gaat. Ik heb veel geleerd en dat is alleen maar mooi", aldus Mäkelä.

Voor Brough is het frustrerend dat ze er niet vaak aan te pas komt onder trainster Corina Dekker. "Als een speelster wil je op het veld staan en je team helpen winnen. Maar ik doe zoveel mogelijk mijn best om mijn team te helpen op trainingen en ik train zelf ook hard. Hopelijk help ik daarmee de basisspeelsters goed te spelen", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand