Janssen en Smits scoren bij Champions League-zege VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg heeft woensdagavond een ruime overwinning geboekt in de Women's Champions League. Het tweede groepsduel met Servette FC leverde een 5-0 zege op.

Dominique Janssen en Joëlle Smits hadden allebei een flink aandeel in de overwinning. De twee Nederlanders stonden namelijk allebei op het scorebord. Janssen, die in de basis begon bij Wolfsburg, tekende na 51 minuten vanuit een hoekschop voor de 4-0. Smits, die na rust inviel, maakte met een geplaatst schot de 5-0.

Wolfsburg leidde bij rust al met 3-0 dankzij een doelpunt van Svenja Huth en twee treffers van Tabea Wassmuth. Naast Janssen had ook Jill Roord een basisplaats bij Wolfsburg. Shanice van de Sanden bleef de gehele wedstrijd op de bank bij de ploeg van trainer Tommy Stroot, die Janssen na 63 minuten wisselde.

Servette FC verloor de eerste groepswedstrijd al met 0-3 van Juventus en dus lijken de Zwitsers geen rol te spelen in groep A. Wolfsburg gaat samen met Chelsea aan kop met vier punten uit twee duels.

Chelsea te sterk voor Juventus

Chelsea, dat eerder gelijkspeelde tegen Wolfsburg, won woensdagavond namelijk de tweede groepswedstrijd op bezoek bij Juventus. In Turijn eindigde het treffen in 1-2. Aniek Nouwen bleef de gehele wedstrijd op de bank bij Chelsea.

De ploeg uit Londen kwam na een half uur spelen op een 0-1 voorsprong via Erin Cuthbert. Barbara Bonansea deed zeven minuten later wat terug namens Juventus, wat de ruststand op 1-1 bracht. Twintig minuten voor tijd bepaalde Pernille Harder de eindstand op 1-2.