Welkom op onze nieuwe website!

Brummel eerlijk: ''Had moeite met de vele ongemotiveerde jeugd''

Brummel 5fce0731e1df4
Brummel 5fce0731e1df4 Foto: © Orange Pictures

Na een aantal jaar in Noorwegen besloot Marije Brummel dit jaar om terug te keren naar Nederland. De voormalig voetbalster is nu actief als assistent bij PSV.

In december 2020 zette Brummel een punt achter haar carrière. "Ik had, denk ik, in 2018 misschien wel mijn beste jaar als speelster. Ik kon enorm goed opschieten met de trainer Alexander Straus, met wie ik veel sprak over zijn visie en onze manier van voetballen. We zaten op één lijn", vertelt ze in De Stentor.

Straus vertrok vervolgens. "Toen was het bij mij ook over. Ik zat daarna nog een seizoen bij Arna-Bjørnar, dat net als Sandviken op het hoogste niveau uitkwam. Ondertussen was ik al hoofdtrainer bij Fana", blikt Brummel terug. Fana deed haar een voorstel om de jeugdopleiding te gaan regelen.

"Jonge speelsters beter maken. Dat leek me heerlijk en zo kon ik toch in Noorwegen blijven en had ik voldoende inkomen. Maar dat avontuur werd niet wat ik ervan verwachtte", geeft ze toe. "Ik had me vergist in het niveau en de ambitie van de jeugd. Het was geen topclub, dat wist ik ook wel, maar ik had veel moeite met de vele ongemotiveerde jeugd."

Naar eigen zeggen was Brummel meer bezig met motiveren dan met het ontwikkelen. "Daar werd ik doodongelukkig van", is ze eerlijk. Begin april besloot ze terug te willen keren naar Nederland. "Ik was ongelukkig en best eenzaam, omdat ik zelf niet meer voetbalde en geen team om me heen had. Ik moest was anders. Even later waren er twee clubs die belden, waaronder dus PSV."

De Eindhovense club hoorde dat Brummel openstond voor iets nieuws en was op zoek naar een assistent-trainer voor Rick de Rooij. "Het is wennen, maar ik krijg heel veel ruimte van Rick. Ik wil in alles wat ik doe de beste versie van mezelf worden. En dat is nu als assistent bij PSV. Misschien word ik ooit hoofdtrainer van een eredivisieclub, of maak ik wellicht een andere stap. Het moet ook gewoon goed voelen", aldus Brummel.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand