Zware periode voor Wilms: ''Andere kant van leven in de topsport''

Lynn Wilms
Lynn Wilms Foto: © Orange Pictures

Lynn Wilms kampt momenteel met een blessure aan haar rug. De verdedigster van VfL Wolfsburg herstelt sneller dan verwacht, maar houdt wel een slag om de arm.

De 20-jarige Wilms kende een mooie zomer. Ze werd landskampioen met FC Twente, maakt een transfer naar VfL Wolfsburg en stond met de OranjeLeeuwinnen op de Olympische Spelen. Toen kampte ze al met rugklachten: "Ik had er in mijn periode bij Twente al last van, maar ik kon er gewoon mee spelen", vertelt Wilms aan De Limburger.

In Tokio speelden de klachten op. "Het reizen en de wedstrijden hebben mijn rug meer belast dan ik had verwacht. Bij terugkomst merkte ik dat het niet goed zat", zegt de verdedigster. Na een MRI-scan besloot de medische staf van VfL Wolfsburg dat het beter was als Wilms rust nam. Drie maanden staat er voor het herstel, zo geeft ze aan.

"Er is nu een maand voorbij. Ik herstel sneller dan verwacht, maar ik weet natuurlijk niet of ik progressie blijf boeken", aldus Wilms. Dat de OranjeLeeuwin nu alleen moet revalideren, maakt het zwaar. "Dat is de andere kant van het leven in de topsport. Het is vaak eenzaam. Ik heb wel Nederlandse ploeggenoten waaraan ik mijn verhaal kwijt kan, maar tegelijkertijd voel ik me nog niet echt onderdeel van de groep."

"Ik train alleen en zij maken zich op voor wedstrijden. Dat is moeilijk. Het hoort er echter bij. Gelukkig speel ik bij een club waar de medische staf en de faciliteiten top zijn", besluit Wilms.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand