Zusjes Duppen komen in actie voor ernstig zieke moeder: "Hele stap"

Jasmijn Duppen in het shirt van SC Heerenveen
Jasmijn Duppen in het shirt van SC Heerenveen Foto: © Orange Pictures

Voormalig voetbalsters Jasmijn en Anne-Fleur Duppen zamelen momenteel geld in voor een behandeling voor hun zieke moeder, Lilian. Dertig jaar geleden werd zij, na een aantal onverwachte operaties onder narcose, getroffen door de ziekte M.E. (Myalgische Encefalomyelitis).

"Van buiten zie je, wanneer ze haar make-up op heeft en door haar karakter, bijna niets aan haar, maar van binnen gaat zij kapot", schrijft de tweeling op de GoFundMe-pagina. Volgens Jasmijn (voormalig VV Alkmaar en SC Heerenveen) en Anne-Fleur (oud-VV Alkmaar) ligt hun moeder door de ziekte 22 uur per dag in bed.

"Ze is niet of nauwelijks in staat om minimale dagelijkse taken uit te voeren, zoals ontbijten of douchen. Ze kan amper het huis uit, als ze dat wel doet, dan krijgt ze een enorme terugval waarvan ze dagen tot weken moet herstellen. Haar immuunsysteem is ontregeld. Hierdoor is haar lichaam 24 uur per dag in de fight and flight modus en kan haar lichaam nooit tot rust en herstel komen."

De zussen gaan verder: "Door haar hele lijf heeft ze ontstekingen, problemen met lopen en staan, iedere dag forse pijn in spieren, gewrichten, darmen en gigantische hoofdpijn (migraine). Daarnaast is zij ieder moment van de dag moe, echt uitgeput en slapen is door deze ziekte een groot probleem. Ze heeft 5% energie in haar lichaam en haar batterij kan nooit opgeladen worden. Ieder jaar wordt het erger en dit vinden wij vreselijk om te zien. Wij (haar tweelingdochters Jasmijn en Anne-Fleur) zorgen veel voor haar en proberen met z’n drieën van de kleinste dingen te genieten."

Ondertussen kreeg Lilian ook borstkanker. Die ziekte overwon ze na veel bestralingen en operaties. Later werd de moeder van de voetbaltweeling ook getroffen door baarmoederhalskanker. "Na meerdere ingrepen is dit nog steeds aanwezig en moet haar lichaam ook voor deze ziekte hard werken. Met z’n drieën zijn wij een sterk team, maar de wedstrijd wordt steeds moeilijker om uit te spelen", schrijven de zussen.

Er is weinig bekend over M.E. en in Nederland bestaat er geen genezende behandeling. In Australië is er wel een behandeling die M.E. voor een groot deel kan genezen, zo weten de twee. "Dit is een vooruitstrevende behandeling die sinds ruim 25 jaar wordt toegepast door het Neurophysics Therapy Institute in Australië. Hier zijn al vele ME-patiënten uit Nederland heen gegaan en die hebben inmiddels hun gezondheid en leven voor het grootste deel terug gekregen."

"De behandeling van zes weken in Australië (met een lang dagelijkse natraject in Nederland) zorgt ervoor dat het immuunsysteem weer juist gaat werken en het heft de ontregeling van het zenuwstelsel op. Het neurologische systeem wordt als het ware gereset. Wij, Ken Ware (oprichter) en zijn team zijn ervan overtuigd dat deze behandeling onze moeders gezondheid terug gaat brengen", schrijven Anne-Fleur en Jasmijn.

Die behandeling is alleen erg kostbaar: de totale kosten zijn begroot op 46.000 euro. "Het is voor ons een hele stap om dit openbaar te maken en om hulp te vragen. Met zijn drieën kunnen wij dit niet betalen. Wij hopen dat wij dit bedrag met jullie hulp bij elkaar kunnen halen, zodat wij in april naar Australië kunnen gaan", besluiten de twee de oproep. Op moment van schrijven is er inmiddels 11.710 euro opgehaald. Doneren kan via deze link.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand