"We zien Martens niet opduiken in een stupide liedje als Sneijder"

Lieke Martens namens de OranjeLeeuwinnen
Lieke Martens namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Lieke Martens schitterde jarenlang in het shirt van de OranjeLeeuwinnen. De afgelopen jaren werd het echter minder, zo zag ook Ivar Hoekstra.

"Eerlijk is eerlijk, na 2017 hebben we Martens in Oranje zelden nog zo zien schitteren. Nare blessures speelden haar parten en ik denk dat ze het ook mentaal steeds moeilijker vond om te voldoen aan de torenhoge verwachtingen", zo schrijft de journalist in De Limburger. "Iedereen die iedere wedstrijd weer wonderen van je verwacht omdat jij het uithangbord van het vrouwenvoetbal bent."

Martens zette begin deze maand een punt achter haar carrière. Daardoor is ze nu niet meer het uithangbord van de Leeuwinnen, zo geeft Hoekstra aan. "We zullen Lieke straks niet zien opduiken in een stupide Oranjeliedje zoals Wesley Sneijder, en wat open deuren intrappen als voetbalanalist zoals Leonne Stentler lijkt mij ook al niets voor haar. Voor Martens lonkt een leven in de luwte", verwacht hij.

Hoekstra gaat verder: "Als ze straks bij PSG definitief stopt als voetbalster verwacht ik geen Bram van Polen-achtige taferelen, die kreeg bij PEC haast een nog groter afscheid dan De Kromme bij Feyenoord. Die waanzin is niets voor Lieke, die neemt straks gewoon afscheid in de kantine van MSH Maasduinen in Nieuw Bergen. Met aan de muur een ingelijst shirt van Lieke Martens, de Cruijff van het vrouwenvoetbal die de spotlights niet zal missen", denkt de journalist.

Lees meer:
0 reacties