Zorgen om Chasity Grant na botsing: "Behoorlijk wat klachten"

Chasity Grant in actie namens Ajax tegen Chelsea
Chasity Grant in actie namens Ajax tegen Chelsea Foto: © BSR Agency

De wedstrijd tussen Ajax en AZ werd donderdagavond hervat, nadat het duel zaterdag werd gestaakt na een zware botsing tussen Femke Liefting en Chasity Grant. Er waren flink wat zorgen om AZ-goalie Liefting, die uiteindelijk een hersenschudding opliep, maar ook Grant kampt met klachten.

"Het was schrikken. Niet alleen de speelsters, maar ook de stafleden. Gelukkig kregen we zaterdagavond het bericht dat het lijkt mee te vallen met Femke. Dat doet ons dan wel goed", blikt Ajax-coach Suzanne Bakker bij ESPN terug op het moment. "We zijn twee dagen vrij geweest, maar dinsdagochtend zijn we bij elkaar gekomen om nog even het gesprek aan te gaan en te kijken hoe iedereen zich voelde. Daarna is redelijk snel weer de focus gelegd op deze wedstrijd."

Bakker vervolgt: "Het was voornamelijk echt gewoon schrikken. Ik heb echt diep respect voor onze speelsters, maar ook de speelsters van AZ, hoe we dat met elkaar hebben gedaan. We hebben het maximale gedaan voor Femke, op dat moment. De schrik zat er wel behoorlijk in."

"Hoe snel er duidelijkheid kwam? Ik kreeg het te horen van de fysio, die even naar de bank liep om aan te geven dat ze bij kennis was. Ik begreep ook dat de speelsters eromheen vragen hadden, maar dat zij op een gegeven moment ook te horen kregen dat ze bij kennis was", aldus de coach. Donderdagavond ontbrak Grant in de selectie van de Amsterdammers: "Chasity heeft een behoorlijke klap gemaakt, zoals iedereen heeft gezien. Ze heeft daar klachten aan overgehouden."

"Vandaag (donderdag, red.) is ze niet inzetbaar. Het was een behoorlijke klap, ook voor haar. Ze is niet in staat om vandaag (donderdag, red.) te voetballen", zo kaart Bakker aan. "Of het een zware of lichte blessure is, zal de tijd moeten uitwijzen. Vandaag (donderdag, red.) komt veel te vroeg. De schrik zat er behoorlijk in bij haar. Ze was ook hoofdrolspeelster. De schrik zat er bij haar misschien wel het meeste in. Gelukkig stond zij weer op, maar dat neemt niet weg dat zij behoorlijk wat klachten heeft overgehouden."

Lees meer:
0 reacties