Zenuwen bij vader Roord: ''Hopelijk wordt dit haar toernooi''

Roordnes 60b493fe6e297
Roordnes 60b493fe6e297 Foto: © NESImages

Over enkele minuten verschijnen de OranjeLeeuwinnen aan de aftrap voor het eerste duel op de Olympische Spelen. Zambia is daarin de tegenstander.

Jill Roord heeft een basisplaats en dat zorgt voor spanning bij vader René Roord. De manager vrouwenvoetbal van FC Twente is vandaag 'gewoon' aan het werk. "Maar ik merk dat ik er niet echt lekker bij ben met mijn hoofd. Het leek steeds nog ver weg", vertelt hij aan Tubantia.

"Maar de laatste dagen begon het wel te kriebelen. En nu voel ik toch wel de spanning voor die wedstrijd: het gaat beginnen! Bij Jill merkte ik het gisteren ook. Ze is dolblij dat er eindelijk wordt afgetrapt", geeft Roord aan. Hij kreeg vanuit de NOS het verzoek om samen met hem naar de wedstrijd te kijken.

Dat wilde de voormalig voetballer niet: "Als ik kijk, dan zit ik helemaal in de wedstrijd. En heel intens. Zeker bij zo’n belangrijk duel. Ik leef mee, ik roep van alles, zit de hele tijd te coachen tegen die televisie", is Roord eerlijk. Uiteraard hoopt hij op een glansrol voor zijn dochter.

"Geen vrije rol deze keer, maar hopelijk komt ze veel voor de goal. Dat kan ze. Vandaar kan ze zo naar binnen trekken, de zestien in. Dat ligt haar wel. Ja, hopelijk wordt dit haar toernooi", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties