Zeeman keert terug bij Ajax: "Kans om ons verder te ontwikkelen"

Ajax neemt afscheid van Kelly Zeeman en Marjolijn van den Bighelaar
Ajax neemt afscheid van Kelly Zeeman en Marjolijn van den Bighelaar Foto: © Pro Shots

Kelly Zeeman keert terug bij Ajax. De Amsterdamse club start een talentenprogramma voor spelers die gestopt zijn en aan een tweede carrière willen beginnen in het voetbal, buiten het veld. Zeeman vormt samen met Siem de Jong, Daniël de Ridder en Ricardo van Rhijn de eerste lichting.

Het programma behelst een traject van twee jaar. "Directie, RvC, clubmensen en onze achterban; we vinden het allemaal belangrijk dat er oud-Ajacieden rondlopen bij de club. Op de Toekomst zijn meerdere oud-spelers actief maar we willen deze ook graag buiten het veld bij Ajax betrekken", zo vertelt commercieel directeur Menno Geelen op de clubwebsite.

Hij gaat verder: "Voordat mensen in het bedrijfsleven terecht komen, hebben ze opleidingen gevolgd en zijn ze uiteindelijk via verschillende banen in een directiefunctie beland. Om oud-spelers bij ons in zo’n rol te krijgen, moeten we ze begeleiden. Dat gaan we doen. Want ik weet ook hoe lastig het is om direct bestuurlijke verantwoordelijkheid te krijgen", aldus Geelen.

Zeeman is enthousiast: "We worden gekoppeld aan collega’s met veel ervaring die ons helpen en coachen. Ik heb de afgelopen jaren al meegekeken bij veel wat er hier gebeurt, ook bij de Ajax Foundation. Geweldig dat we nu de kans krijgen om ons verder te ontwikkelen", aldus Zeeman, die jarenlang voor Ajax speelde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand