Zeeman eerste verhuurde speelster: ''Had het eerder moeten doen''

Op kelly zeeman sc heerenveen 604b31d467f89
Op kelly zeeman sc heerenveen 604b31d467f89 Foto: © Orange Pictures

Eind januari werd bekend dat Kelly Zeeman tijdelijk de overstap maakte naar SC Heerenveen. De middenveldster van Ajax werd hiermee de eerste speelster die in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen verhuurd wordt.

Zeeman zelf heeft nog altijd geen spijt van haar transfer naar Friesland. "Na mijn blessure twee jaar terug heb ik niet meer echt gespeeld. Ik heb heel veel wedstrijden bij Jong Ajax meegedaan. Door corona hebben zij geen wedstrijden meer tot het eind van het seizoen. Daar gingen we vanuit en dat was heel onzeker", vertelt ze in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen: De Talkshow.

"Om dat te gaan gokken... Ik dacht: 'het is voor mij echt veel beter om nu weg te gaan en weer minuten te gaan maken'. Het voelt nog steeds heel goed. Ik sta nog steeds achter die keuze en ik had het misschien wel eerder moeten doen", aldus Zeeman. Oud-international Claudia van den Heiligenberg vindt het (ver)huren van speelsters een goede ontwikkeling.

"Kelly is denk ik ook een goed voorbeeld van iemand die bij het Nederlands elftal speelde, captain was bij Ajax, maar nooit helemaal goed terugkwam na haar blessure. Misschien heeft ze ook niet echt de kans gekregen daartoe. Ik denk dat het voor haar echt goed is dat ze nu weer kan spelen en echt fit kan worden", zegt Van den Heiligenberg.

Ze vervolgt: "Er zijn er meer. Zeker bij de grotere clubs heb je af en toe speelsters die weinig aan spelen toe komen. De vraag is alleen: is dat financieel goed op te lossen als ze naar een club gaan waar het financieel misschien minder is?", aldus Van den Heiligenberg.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand