Zeeman complimenteus: "Onomstotelijk een van de beste van Nederland"

Merijn Zeeman
Merijn Zeeman Foto: © Pro Shots

Merijn Zeeman en Sarina Wiegman werden door het Algemeen Dagblad samengebracht voor een interview. Zeeman toonde zich uiterst positief over zijn collega-coach.

Zeeman wordt in de krant gevraagd of hij het vrouwenvoetbal volgt. "Ik volg het zeker. Ik ga niet zeggen dat ik er verstand van heb. Anouk Hoogendijk en Daphne Koster zaten bij mij op de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding, red.). Toen ben ik het voor het eerst gaan volgen."

"Wat ik mooi vind, is dat er voor mijn zoon Luuk – die is 12 – geen verschil meer zit tussen mannen- en vrouwenvoetbal. We hebben samen naar de Ajax-vrouwen in de Champions League gekeken. De ontwikkeling van die sport is heel interessant."

Zeeman heeft bovendien heel veel respect voor Wiegman. "Sarina is onomstotelijk een van de beste coaches van Nederland. Vanwege de prestaties, maar bovenal vanwege het proces dat ze heeft begeleid. Daarom heb ik dus met veel interesse je boek gelezen. Ik herken ook dingen. Perfectionisme, passie, beleving en het afgeven van verantwoordelijkheid, maar tegelijkertijd controle willen houden."

Hij nodigt Wiegman zelfs uit om dit jaar te komen kijken als de ploeg van Visma-Lease a Bike op hoogtestage gaat. Wiegman zou graag zelf ook veel vaker dan nu met andere coaches praten. "Superinteressant. Ik moet iets doen aan mijn timemanagement, want ik kom daar zo weinig aan toe."

Lees meer:
0 reacties