Ypema teleurgesteld: "Niet zeggen dat we te weinig kwaliteit hebben"

Danique Ypema in actie namens Feyenoord
Danique Ypema in actie namens Feyenoord Foto: © Orange Pictures

Danique Ypema is flink teleurgesteld na het verlies van Feyenoord op bezoek bij stadsgenoot Excelsior. De verdedigster staat met Feyenoord nog altijd op nul punten dit seizoen en dat doet pijn bij Ypema.

"Allereerst wil je gewoon winnen. Dat is echt gewoon moeilijk", zegt ze bij ESPN. Ypema werd veel vrij gelaten in de wedstrijd en moest het spel maken. "Ik denk dat dat op een aantal momenten gewoon goed gelukt is. Een aantal momenten ook niet. Hoe meer tijd en ruimte je hebt, hoe lastiger het soms kan zijn. Dat was af en toe zoeken."

Of de verdedigster verrast was door de ruimte die ze kreeg? "Nee, we hebben het wel besproken. We wisten wel waar de ruimtes zouden komen. Dan moet je het toch doen, als je daar staat. Bij vlagen goed gedaan, maar er is ruimte voor verbetering."

Feyenoord is volgens Ypema bezig met een proces. "Ik denk dat je dat vaker gehoord hebt. Het is jammer dat we niet beloond worden, want ik denk dat we bij vlagen gewoon heel goed spel spelen. We vergeten onszelf te belonen en de bal erin te schieten", oordeelt ze. "Daar ligt voor ons het aandachtspunt. Waar het aan ligt? Dat is een goede vraag. Ik denk dat iedereen in het veld zou willen scoren. De wil is er. Het is te weinig gelukt."

"Ik denk dat we genoeg kwaliteiten hebben. Op de trainingen schieten we ze er gewoon in", maakt Ypema duidelijk. "Wanneer het moet gebeuren, daar gebeurt het nog te weinig. Ik zou niet zeggen dat we te weinig kwaliteit hebben, want we hebben gewoon goede speelsters."

Hoe Feyenoord dit gaat omdraaien? "Gewoon ons best blijven doen, doen waar we mee bezig waren. Ze zeggen wel eens dat je in een goede of een mindere flow zit. Nu zitten we in een mindere. Ik ben ervan overtuigd dat als we de dingen die we doen blijven doen, dat er op een gegeven moment een kantelpunt komt", aldus de verdedigster.

Ypema wil duidelijk maken dat zij nog vertrouwen heeft in coach Jessica Torny. "Als het aan mij ligt wel. Ik denk dat ik dan ook voor de andere meiden mag spreken."

Lees meer:
0 reacties