Yohannes snel Oranje-international? "Heeft zij te kennen gegeven"

Lily Yohannes
Lily Yohannes Foto: © BSR Agency

Lily Yohannes is dit seizoen een van de uitblinkers bij Ajax. De 16-jarige Amerikaanse middenveldster, die al een tijdje in Nederland woont, is ook op de radar verschenen van bondscoach Andries Jonker.

"Zij heeft te kennen gegeven graag voor Nederland te willen spelen", onthult Jonker bij de NOS. "Die procedure loopt nu. Daar worden alle mogelijke stappen in ondernomen. Met z'n allen zien we wel dat zij af en toe hele opmerkelijke en mooie dingen doet."

Hoe snel Jonker eventueel zou kunnen beschikken over Yohannes? "Laat ik me als bondscoach niet op dat vlak begeven, het vlak van immigratie in Nederland", zegt de bondscoach met een glimlach. "Dat weet ik niet." Yohannes, geboren in Amerika en een kind van Eritrees-Amerikaanse ouders, staat momenteel ook op het punt om de Nederlandse nationaliteit aan te vragen.

"Ze kent de Nederlandse cultuur en weet wat lof en spruitjes zijn", aldus Jonker. Volgens de bondscoach was de KNVB al voor het debuut van Yohannes in de hoofdmacht van Ajax al bezig met het aanvragen van een paspoort voor haar. "Ik hoop dat zij als voetbalster mag uitkomen voor Nederland, vooral omdat ze zich Nederlands voelt", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties