Yohannes niet naar Spelen: "Ze heeft nog geen beslissing genomen"

Lily Yohannes in de warming-up van de Verenigde Staten
Lily Yohannes in de warming-up van de Verenigde Staten Foto: © Pro Shots

Lily Yohannes ontbreekt in de Amerikaanse selectie voor de Olympische Spelen in Parijs. Dat heeft alles te maken met het feit dat de 17-jarige middenveldster nog een knoop door moet hakken over haar interlandcarrière.

Yohannes maakte vorige maand haar debuut voor Team USA, maar kan ook nog voor Nederland uitkomen, zodra ze een Nederlands paspoort heeft. Na de bekerfinale liet de speelster van Ajax weten nog geen keuze te hebben gemaakt. Dat is nog altijd het geval, zo vertelde Emma Hayes, bondscoach van Amerika. "Lily kwam in aanmerking voor deze selectie. Maar op dit moment heeft Lily nog geen beslissing genomen over haar toekomst en dat support ik."

"Ze is een jonge speelster, die echt heeft genoten van haar tijd bij ons tijdens de laatste interlandperiode. Het enige wat ik wil is dat elke speelster die deel uitmaakt van deze selectie zich bewust is van alle verplichtingen die daarmee gepaard gaan. Dat moment is het nog niet voor Lily", aldus Hayes. "Ik zal met Lily blijven samenwerken, ook na de Olympische Spelen. Ik hoop echt dat ze deel zal uitmaken van onze toekomst."

Lees meer:
0 reacties