Yohannes maakt wederom indruk: "Nu al een grande dame in het veld"

Lily Yohannes (Ajax) in het duel met AS Roma
Lily Yohannes (Ajax) in het duel met AS Roma Foto: © BSR Agency

Lily Yohannes is dit seizoen een van de uitblinkers bij Ajax. Ook op het Europese podium houdt de pas 16-jarige middenveldster zich staande en dat valt ook Chris Tempelman op. In Voetbal International is de journalist lovend over de jonge Amerikaanse.

"Lily Yohannes, geboren op 12 juni 2007 in het Amerikaanse Springfield, is de draaischijf van dit Ajax", trapt hij vol enthousiasme af. "Komende zomer wordt ze zeventien, een megatalent, een unieke speelster die een gouden toekomst voor zich heeft. Fysiek overleeft ze op wonderbaarlijke wijze, ze zet tegenstandsters opzij die sterker ogen, ziet waar ze de bal moet neerleggen en eist ballen op in de opbouw", valt Tempelman op.

Yohannes 'schuwt risico nemen niet'. "Niet alles lukt, ze is zestien, maar als je haar ziet spelen komt de gedachte niet in je op dat dit meisje zestien is. Pas als je haar na afloop ziet, gaat het dagen", schrijft de journalist. Hij deelt nog meer complimenten uit: "Een iel ietwat verlegen meisje, maar in het veld nu al een grande dame. Het is bizar om te zien met welk gemak Yohannes zich profileert, zich meer dan staande houdt tussen oudere meiden."

"Tactisch subliem, altijd aanspeelbaar, opendraaiend op het middenveld om het spel te versnellen en gevoel voor de juiste positie", aldus Tempelman. Dinsdagavond was Yohannes met een assist op Tiny Hoekstra belangrijk voor Ajax in de wedstrijd tegen AS Roma. "Kijk die goal nog eens na en je ziet alle kwaliteiten van Yohannes in één oogopslag."

Lees meer:
0 reacties