Yohannes krijgt complimenten: "We keken destijds onze ogen uit"

Lily Yohannes aan de bal namens Ajax
Lily Yohannes aan de bal namens Ajax Foto: © BSR Agency

Lily Yohannes is dit seizoen de opvallendste speler bij Ajax. De pas 16-jarige middenveldster maakt grote indruk op het middenveld van de Amsterdammers, onder meer in de UEFA Women's Champions League.

Bij haar voormalige club, WV-HEDW, zijn ze niet verrast door de snelle doorbraak van Yohannes. "We keken destijds onze ogen uit. Dat een meisje meespeelt bij de jongens gebeurt vaker, maar meestal doen ze mee bij een lagere leeftijdscategorie. Lily was even oud en kon het niveau makkelijk aan", blikt André Lopes, voormalig trainer van Yohannes, terug in Het Parool.

"Terwijl we ook tegen profclubs speelden. Toen al zag je die aangeboren techniek, waarbij het lijkt of de bal aan haar voet kleeft", aldus Lopes. Ook een andere jeugdtrainer, Youssef Danad, is lovend over Yohannes: "Ze was een van de besten. Ze stak er met kop en schouders boven uit qua techniek en inzicht."

Hij gaat verder: "Ik herkende die kwaliteiten bij de gelijkmaker tegen Roma: de wijze waarop ze de bal afpakte, een dribbel inzette richting doel en nog even op het juiste moment wachtte om af te spelen: typisch Lily", aldus Danad.

Lees meer:
0 reacties