Yohannes in Amerikaanse selectie: "Maakte na de wedstrijd grapjes"

Lily Yohannes aan de bal namens Ajax
Lily Yohannes aan de bal namens Ajax Foto: © BSR Agency

Lily Yohannes kan deze interlandperiode haar debuut maken voor de Verenigde Staten. De pas 16-jarige middenveldster is voor het eerst bij de selectie gehaald door interim-bondscoach Twila Kilgore. Yohannes stond recent met Ajax nog tegenover een van haar landgenoten: Chelsea-aanvalster Catarina Macario.

Waar Chelsea-coach Emma Hayes, die na dit seizoen aan de slag gaat als bondscoach van 'Team USA', nog aangaf niet met Yohannes te hebben gesproken over de nationale ploeg, deed Macario dat zeker wel. "Helaas – ik bedoel, denk ik, gelukkig voor mij – heb ik niet tegen Lily gespeeld. Maar ja, ze is een geweldige speelster, een hele lieve meid. Ik kan eerlijk gezegd niet geloven dat ze 16 is", zegt Macario tegenover The Philadelphia Inquirer.

Volgens de aanvalster leest Yohannes het spel 'zo goed'. "Ajax heeft een geweldige prestatie geleverd in de Champions League en ik heb het gevoel dat dat voor een groot deel aan haar te danken is. En uiteraard de rest van haar team, maar ik heb het gevoel dat ze een grote impact heeft gehad. Ze vertelde me net dat ze vorig jaar nog in het reserveteam zat, en ik dacht: 'Oh mijn god, hoe is dat mogelijk?'", is ze lovend over de jongeling.

Macario is blij dat Yohannes deze interlandperiode bij 'Team USA' zit. "Ik herinner me dat ik na de eerste wedstrijd grapjes met haar maakte. Ik zei: 'Jij bent Amerikaans, toch? Wil je, zeg maar, bij ons komen?' En toen hoorde ik een paar dagen later dat ze was opgeroepen, dat is fantastisch."

Yohannes doet met de Verenigde Staten mee aan de SheBelieves Cup. Zaterdagavond (Nederlandse tijd) is het Japan van Toko Koga (Feyenoord) de eerste tegenstander.

Lees meer:
0 reacties