Yohannes geniet van Ajax-stunt: "We waren de underdog in deze groep"

Lily Yohannes (Ajax) in het duel met AS Roma
Lily Yohannes (Ajax) in het duel met AS Roma Foto: © BSR Agency

Ajax staat in de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. Daarmee komt er een droom uit voor de pas 16-jarige Lily Yohannes, die dinsdag een van de uitblinkers was tegen AS Roma.

"Ik heb er geen woorden voor, dit is fantastisch", zei de middenveldster na afloop bij de NOS. "We komen op een 0-1 achterstand, maar we geloven erin. We gaan door, maken de 2-1. Ik ben echt blij." Of Yohannes ook bezig was met de wedstrijd tussen Bayern München en Paris Saint-Germain? "Ons doel was om ons echt op onszelf te focussen. Om de drie punten binnen te halen, dan zijn we door."

"We moesten op onszelf focussen. We hoorden wel de coaching van de zijlijn, tactieken wisselen als het moest", geeft Yohannes aan. "Je moet ook rekening houden met die wedstrijd, maar eerst wel focus houden. Of dat lukt? Ik had het iemand gevraagd bij de 1-1, net voor die corner. Iemand zei dat Paris achterstond. Ik dacht: deze bal moet erin."

En die bal ging erin, via het hoofd van Zara Kramzar. Daardoor staat Ajax in de kwartfinale. "Dit is mijn droom, die komt nu uit. Met Ajax door, we waren de underdogs in de poule met zulke Europese topclubs. We geven veel strijd, geloven in elkaar. Als underdogs geven we alles om kansen te krijgen."

Lees meer:
0 reacties