"Yohannes en Van Gool hebben erg veel geduld moeten opbrengen"

Lily Yohannes en Rosa van Gool (Ajax) in het duel met Bayern München
Lily Yohannes en Rosa van Gool (Ajax) in het duel met Bayern München Foto: © Pro Shots

Daphne Koster ziet dat er flinke stappen worden gezet in het vrouwenvoetbal. Dat is ook bij Ajax het geval, zo merkt de manager vrouwenvoetbal op.

"Als ik voor Ajax spreek: er is de afgelopen jaren van alles aan gedaan om talentvolle meiden naar Amsterdam te halen. Vanaf de onder-11 trainen ze op regelmatige basis bij ons. Niet alleen de speelsters, maar ook hun ouders, school en de clubs waar ze vandaan komen krijgen persoonlijke aandacht", geeft Koster aan in gesprek met het NRC.

De voormalig voetbalster gaat verder: "Er zijn voldoende faciliteiten zodat ze zich kunnen ontplooien. Voetbalsters met talent beseffen: als ik mijn best doe kan ik bij een club als Ajax spelen. Kan ik Champions League spelen, voor een groot publiek. Kan ik op tv komen."

Koster weet dat talenten bij Ajax soms veel geduld moeten hebben. "Er wordt soms erg aan hen getrokken. Vertrouwen zij er op dat de weg die wij voor hen uitstippelen de juiste is, óók als dat veel geduld vergt? Rosa van Gool en Lily Yohannes hebben bijvoorbeeld erg veel geduld moeten opbrengen. Dat is niet altijd makkelijk geweest."

De 16-jarige Yohannes is dit seizoen één van de uitblinkers. Hoe Koster ervoor gaat zorgen dat de jonge middenveldster niet uit ongeduld naar het buitenland vertrekt? "Door heel transparant te zijn in de stappen die we willen zetten. Op basis van haar leeftijd, achtergrond en belastbaarheid hebben we Yohannes niet tegen Roma laten spelen. We willen haar heel houden. Ze mag niet verzuipen", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties