Yohannes beleeft bizar jaar: "Natuurlijk droom je van die stap"

Danique Tolhoek en Lily Yohannes vieren de bekerwinst van Ajax
Danique Tolhoek en Lily Yohannes vieren de bekerwinst van Ajax Foto: © BSR Agency

In april 2023 zette Lily Yohannes haar handtekening onder haar eerste contract bij Ajax. Iets meer dan een jaar later kan ze haar eerste prijs bijschrijven, na een seizoen dat veel wegheeft van een achtbaan.

De pas 16-jarige middenveldster groeide uit tot vaste waarde in de ploeg van coach Suzanne Bakker. Ze speelde bijna alle wedstrijden mee in de Azerion Vrouwen Eredivisie en kwam in actie in de UEFA Women's Champions League en TOTO KNVB Beker. Die laatste prijkt nu op de erelijst van Yohannes. "Ik ben op dit moment heel blij. Het is echt een mooi seizoen geweest. Om onszelf dan te belonen met een prijs, dat is geweldig. We zijn allemaal heel blij", reageert de jonge Yohannes na afloop van de met 3-1 gewonnen bekerfinale in de mixed zone.

Ze kijkt terug op een mooi jaar. "Een jaar geleden had ik niet verwacht dat ik hier zou staan. Toen kwam ik bij Ajax in de beloften. Natuurlijk droom je van de stap naar het eerste maken. Maar je weet niet dat het zo snel kan gebeuren. Nu dat ik hier mag staan, zeker ook met de beker, een prijs winnen voor Ajax... Dat is heel mooi. Het smaakt zeker naar meer", zegt Yohannes met een lach.

Ajax snakte naar de prijs, nadat het het kampioenschap op twee punten misliep. "Ik denk dat het wel meespeelde dat dit onze laatste kans was op een prijs dit seizoen. We willen onszelf belonen. We hebben dit seizoen zoveel dingen meegemaakt, hele mooie momenten in de Champions League natuurlijk. Ook stappen gemaakt als team. Om het seizoen af te sluiten met een prijs is natuurlijk heel mooi. Daar gingen we voor."

Waar Ajax ook voor ging, was het seizoen mooi afsluiten voor coach Bakker, die moet vertrekken, en de overige speelsters die de club gaan verlaten. "We hebben een mooi seizoen gehad met Suus. We wilden het mooi afsluiten met haar en met de andere speelsters die weggaan. Ik ben heel dankbaar voor Suus. Ze was mijn eerste coach in mijn profcarrière. Ik heb heel veel mooie momenten meegemaakt, ik ben super dankbaar", aldus Yohannes.

Lees meer:
0 reacties