Yara Helderman openhartig: "Bij Excelsior mag ik fouten maken"

Yara Helderman
Yara Helderman Foto: © Pro Shots

Speelsters van Excelsior, Yara Helderman en Yentl van Goch, delen hun enthousiasme over hun club. Ze hebben allebei positieve ervaringen in Rotterdam.

"Ik heb het nog nooit zo naar mijn zin gehad bij een club als hier", zegt Helderman in gesprek met NOS. De centrale verdediger van Excelsior kwam dit seizoen over van Feyenoord, waar ze op de bank zat. "Bij Excelsior mag ik fouten maken", zegt Helderman, die dat niet gewend is.

"Je wilt presteren, nooit opgeven. Omdat je de druk bij jezelf al zo hoog legt, is het fijn als de trainer je tegen jezelf beschermt. En daarvoor moet je dus communiceren over alles waar je mee zit."

Dat bevestigt medespeler Van Goch. "Je privésituatie heeft altijd invloed op het veld, want het zit in je hoofd. Ik werd gebeld na de dood van mijn opa en oma met de vraag of ik wilde spelen. Een paar weken later moest ik verplicht een week thuisblijven. Ik had een pijntje aan mijn knie, maar eigenlijk was ik gewoon op van verdriet. Ik mocht niet naar de trainingen komen."

"Ries maakt veel sfeer", zegt Van Goch over de hoofdtrainer. "Iedereen voelt zich op z'n gemak. Je kan bij ons echt jezelf zijn. Mensen zien ons misschien als een stel mafkezen bij elkaar, maar we voetballen vanwege het plezier, niet omdat het moet."

Lees meer:
0 reacties