Xavi Simons voorspelde transfer OranjeLeeuwin: "Het is uitgekomen"

Xavi Simons
Xavi Simons Foto: © BSR Agency

Het is snel gegaan met Esmee Brugts. Vorig jaar werd ze uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de Azerion Vrouwen Eredivisie en verdiende ze een transfer naar FC Barcelona. En dat terwijl ze amper vier jaar op professioneel speelt.

Brugts werd samen met Xavi Simons uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Hij speelde toen ook bij PSV. "Mijn laatste shoot voor PSV was samen met Xavi. Ik was met hem aan het kletsen – het was al bekend dat ik weg zou gaan bij PSV – en Xavi zei: ‘Ik weet het al: jij gaat naar Barça'", zo vertelt de OranjeLeeuwin aan Helden.

"Ik had nog geen idee dat ik daar naartoe zou gaan, wist nog niet eens van hun interesse af. De keuze voor een nieuwe club had ik expres uitgesteld tot na het WK", geeft Brugts aan. "Tijdens het WK wilde ik niet bezig zijn met een nieuwe club. Grappig, dat Xavi dat toen al riep en het ook is uitgekomen. Bij de prijsuitreiking voor Talent van het Jaar zag ik hem weer."

De twee hadden allebei een druk programma, waardoor ze elkaar niet lang konden spreken. "Xavi en ik hebben wel wat overeenkomsten, ja", erkent Brugts. "Hij is net als ik pas twintig en heeft ook al veel bereikt. Bij PSV deed hij het goed, en nu ook weer in Duitsland bij RB Leipzig."

Lees meer:
0 reacties