WV-HEDW slechtste ploeg van Amsterdam: "Lachend van het veld"

Een bal op het dak van het doel
Een bal op het dak van het doel Foto: © Pro Shots

WV-HEDW is met 195 tegendoelpunten het slechtste vrouwenteam van Amsterdam en de op een na slechtste ploeg van Nederland. Toch is de sfeer opperberst bij de ploeg.

WV-HEDW speelde dit seizoen 22 wedstrijden, waarin 0 punten werden gepakt. Ze scoorden elf keer en kregen liefst 195 tegentreffers. "De laatste wedstrijd eindigde in 6-2, waarvan wij ook nog twee eigen doelpunten maakten", vertelt Cijn Prins aan het Algemeen Dagblad. Tijd voor verdriet is er niet. "We hebben het goed gevierd met de mannen, die toevallig kampioen zijn geworden. Zo hebben we van het andere uiterste een beetje meegenoten."

Prins stond er niet echt bij stil dat de ploeg de slechtste van Amsterdam is. "Tot ik dacht: we gaan dit in een positief daglicht zetten. Tuurlijk is het wel balen, want ook wij willen graag winnen en je gooit er 100 procent in, maar we zijn het snel vergeten. We zijn gewoon heel trots dat we nog steeds lachend van het veld komen", aldus Prins.

De 35-jarige Amsterdamse kan goed relativeren: "We begonnen het seizoen bijvoorbeeld met wedstrijden waarin we met 20-2 verloren en eindigden met 6-2. Die dik dubbele cijfers zijn wel steeds minder geworden. Daarnaast hadden we vorig seizoen vier zwangerschappen, dat hakt er wel in."

Lees meer:
0 reacties