Wullaert wijst naar Fortuna: "Speelsters krijgen geen nieuw contract"

Tessa Wullaert
Tessa Wullaert Foto: © Pro Shots

Tessa Wullaert vertrekt na dit seizoen bij Fortuna Sittard. De 31-jarige spits heeft het goed naar haar zin in Limburg, maar toch gaat ze voor een nieuwe uitdaging.

"Weet je, ik krijg de laatste tijd vaak, té vaak, de vraag hoe lang ik nog doorga als profvoetbalster", begint Wullaert haar verhaal in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Dat vind ik een béétje irritant, maar zo gaat het blijkbaar eens je de dertig passeert. Nochtans ben ik nooit beter geweest. Ik voel me uitstekend bij Fortuna Sittard. Ik kan me focussen op het voetbal én dichtbij mijn familie en vrienden zijn. Dé perfecte balans."

En dus toch vertrekt de Belgische uit Sittard. "De sponsor stapt eruit. Veel speelsters, onder wie ikzelf, krijgen geen nieuw contract. Een complete verrassing is dat niet. Begin dit seizoen waren er al geruchten dat de geldkraan dicht ging. Was ik daar gebleven aan dezelfde voorwaarden? Wellicht wel. Mijn statistieken zijn goed, ik ben prof en word goed betaald."

Ze gaat verder: "Anderzijds vind ik dat we te weinig kwaliteit hebben om mee te doen aan de top in Nederland. We staan vierde. Ik heb nog nooit zó veel verloren in één seizoen als nu. Daar heb ik het moeilijk mee. Mijn ambities liggen hoger. Nu ambieer ik een stap naar een topclub", klinkt het.

De Belgische competitie is geen optie voor Wullaert. "Later in mijn carrière kan ik nog altijd terugkeren, maar niet nu. Het wordt Nederland. Of elders in Europa", verklapt ze alvast.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand