Wullaert vertelt: "Proberen ons niet te focussen op wat daarna komt"

Tessa Wullaert in actie namens Fortuna Sittard
Tessa Wullaert in actie namens Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

Fortuna Sittard krijgt maandag de kans om het seizoen af te sluiten met een prijs. De Limburgers staan in de finale van de TOTO KNVB Beker tegenover Ajax. Voor de ploeg van coach Roger Reijners wordt het sowieso een bijzonder duel: na deze wedstrijd valt het team uit elkaar.

Veel speelsters vertrekken, mede doordat Fortuna flink terug moet in budget. Het zorgt voor een bijzondere situatie, zo vertelt Tessa Wullaert aan Vrouwenvoetbalnieuws.nl. "Als team hebben we het goed opgepakt. Ik denk dat het weinig tot niet heeft gespeeld, de laatste maanden. We hebben ons geprobeerd te focussen op het feit dat we elke week een wedstrijd hadden en die wilden we winnen."

"En we hebben nu de bekerfinale binnen gehaald, dat is toch mooi. Wij proberen ons daarop te focussen, niet op wat daarna komt. Want ik denk dat je dan een paar procent van je focus op de wedstrijd verliest", geeft de Belgische topscorer aan. "Als team staan we er volledig achter voor de finale. Dan zien we wel wat het wordt. Het liefst willen we het in schoonheid afsluiten", zo doelt Wullaert op de bekerwinst.

Lees meer:
0 reacties