Wullaert: "Of er spanning is? Ik denk dat dat er sowieso moet zijn"

Roger Reijners en Tessa Wullaert met de TOTO KNVB Beker
Roger Reijners en Tessa Wullaert met de TOTO KNVB Beker Foto: © Pro Shots

Fortuna Sittard staat maandag in de finale van de TOTO KNVB Beker. Voor Tessa Wullaert is het spelen in een bekerfinale niks nieuws: de Belgische spits won de beker al in België, Duitsland en Engeland. Of haar ploeggenoten bij haar aankloppen over die ervaringen?

"Er is ook niet echt naar gevraagd. Ik denk dat er ook nog andere speelsters zijn die ervaring hebben met bekerfinales. Het is maar een première voor een paar van ons", vertelt Wullaert aan Vrouwenvoetbalnieuws.nl. "Ik denk dat we hen moeten meepakken in die focus." De speelsters van Fortuna praten wel over de finale.

"Over wat een finale inhoudt. Voor de rest gaat het om wat je negentig minuten op de mat legt. Of er spanning is? Ik denk dat er sowieso spanning moet zijn", vindt de Belgische topscorer van de Limburgers. "Dan is er concentratie en wordt er naar die wedstrijd toegeleefd. Vandaag (vrijdag, red.) hebben we een vrije dag en van daaruit gaan we verder richting de bekerfinale. We zijn al een paar wedstrijden op zoek, naar hoe we de bekerfinale gaan aanpakken. Ik denk dat er naar maandag toe geen vragen meer zijn", aldus Wullaert.

Fortuna Sittard en Ajax beginnen maandag om 14:30 uur aan de finale van de TOTO KNVB Beker.

Lees meer:
0 reacties