Wullaert kiest voor stap richting Italië: "Maand van wakker gelegen"

Tessa Wullaert bij Fortuna Sittard
Tessa Wullaert bij Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

Tessa Wullaert verruilt Fortuna Sittard deze zomer voor het Italiaanse Inter. Het is een toptransfer voor de 31-jarige Belgische. Inter is volgens bronnen financieel ver gegaan voor Wullaert.

Toch twijfelde de spits lang. "Ze heeft er een maand van wakker gelegen. Het mentale aspect van deze transfer is een uitdaging", vertelt haar moeder, Joke, aan het Gazet van Antwerpen. "Kies ik voor thuis of kies ik voor het sportieve?" Uiteindelijk koos Wullaert toch voor de verhuizing richting Italië. Toch boezemt de afstand van huis haar angst in.

"Ik weet hoe het voelt om alles achter te laten. Ik heb toch wat schrik voor de heimwee…", zucht Wullaert. Haar vriend, Mathias Deveugele, zal niet mee verhuizen. "Natuurlijk denk je er weleens over na. Hoe zou het zijn om daar te leven? Zou dat lukken? Maar je moet daar eerlijk over zijn: eigenlijk heb ik hier in Milaan niets", zegt Deveugele.

"Mijn leven is in België. Het is niet simpel om hier werk te vinden en volledige dagen niets doen, is niet aan mij besteed. Als Tessa moet trainen, zou ik hier ook maar gewoon zitten wachten. En stel dat zij naar België is voor de nationale ploeg en ik vind hier werk, dan moet ik hier plots alleen achterblijven. Zo simpel is dat allemaal niet.”

Het was geen makkelijk besluit, zo geeft Wullaert aan: "We hebben er lange gesprekken over gevoerd. Het was echt moeilijk. We gaan het voorlopig op afstand proberen. Ik wil hem niet verplichten om te verhuizen. We zien wel hoe het loopt…"

Lees meer:
0 reacties