Wullaert helpt Fortuna naar bekerfinale: "Voor velen een droom"

Tessa Wullaert juicht na een goal voor Fortuna Sittard
Tessa Wullaert juicht na een goal voor Fortuna Sittard Foto: © Pro Shots

Fortuna Sittard staat op 20 mei in de bekerfinale. De Limburgse ploeg rekende woensdagavond af met Excelsior. Tessa Wullaert was tweemaal trefzeker in de 5-0 overwinning.

"Of ik had verwacht dat het zo makkelijk ging? Nou, makkelijk zou ik het niet noemen, zeker als je de eerste helft bekijkt", reageert de Belgische spits na afloop bij ESPN. "We scoren redelijk snel de 1-0, dat was wat we wilden. Ze maken het ons daarna moeilijk. Ze volgen ons overal."

"We hadden het moeilijk in de duels. We gingen een beetje in hun spel mee, die lange bal. Ik vond de eerste helft niet goed, maar na die 2-0 werd het een makkelijke wedstrijd. Die 2-0 was mentaal voor Excelsior wel het kantelpunt", denkt Wullaert. "Ook voor ons, het gaf wat meer ademruimte. Dan beginnen we te voetballen, krijgen we meer ruimte en dan zie je dat we meer kansen creëren."

De Fortuna-captain kreeg nog de kans op haar hattrick, maar ze schoot haar penalty ruim over. "Ik had er gisteren ook niet op getraind, omdat ik wat last had. Misschien heeft dat ermee te maken, ik weet het niet. Ik had ook geen stress ofzo. Het is jammer dat 'ie er niet in ging. Of dat iets met mij doet? Het meest boeit mij vandaag dat we winnen. María heeft vandaag een hattrick, daar ben ik heel blij om", zegt Wullaert.

Ze kijkt uit naar de bekerfinale. "Het is leuk om nog voor een prijs te spelen. Voor veel meisjes is het een droom om de bekerfinale te spelen. Voor mij is het de eerste keer in Nederland, dus ik kijk ernaar uit. Het is belangrijk voor de club dat Fortuna in de finale staat. Het is een mooi doel. Voor velen is het een mooi iets. We kijken er zeker naar uit."

Lees meer:
0 reacties