Wullaert: "Heb vier jaar lang de kar getrokken, kost energie"

Tessa Wullaert in actie namens Fortuna Sittard
Tessa Wullaert in actie namens Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

Tessa Wullaert vervolgt haar carrière na dit seizoen niet bij Fortuna Sittard. De Belgische spits krijgt geen nieuw contract in Limburg, iets dat alles te maken heeft met de financiële situatie bij de ploeg.

De 31-jarige aanvalster werd al gelinkt aan een transfer naar FC Twente, terwijl ook clubs uit Italië en de Verenigde Staten interesse zouden hebben. Of dat iets voor Wullaert is? "Financieel en sportief zeg ik: ja! Zeker op voetbalgebied zou ik niet twijfelen om de stap naar een topcompetitie te zetten", zegt ze in gesprek met Het Laatste Nieuws.

De Red Flame gaat verder: "Weet je, als ik op het veld sta, denk ik geregeld: ik wil écht nog eens in een team spelen waarin ik meer word bediend als spits. Nu heb ik vier jaar lang - eerst bij Anderlecht, nu bij Fortuna - de kar getrokken. Dat kost veel energie."

Wullaert heeft verschillende opties, zo geeft ze aan. "Maar ik ben er nog niet uit. Het is een moeilijke keuze - ik lig er soms wakker van. Wat wél zeker is: ik ga niet zomaar alles opgeven. Buitenstaanders zeggen snel: ‘Toffe stad, mooi weer, goeie club, gewoon doen!’ Zo makkelijk is het niet. Ik ben vijf jaar weggeweest van huis, in Wolfsburg en Manchester, en heb mijn familie en vrienden toen gemist. Ik werd geleefd, snap je?"

"Wel, dat is het mij niet meer waard. Helemaal alleen op een appartement gaan zitten in het buitenland, dat ga ik niet doen. Ik wil nú leven. Álles zal moeten kloppen. Kan mijn vriend mee verhuizen? Kan hij daar werk vinden? Onze beste vrienden trouwen op 14 september, een zaterdag. Als ik een contract ga onderhandelen, zal het een voorwaarde zijn dat ik dan vrij heb", maakt Wullaert alvast duidelijk.

Lees meer:
0 reacties