Wullaert (Fortuna) bijna transfervrij: "Wie wil Tessa nu niet?"

Tessa Wullaert (Fortuna Sittard) schiet een penalty binnen tegen FC Utrecht
Tessa Wullaert (Fortuna Sittard) schiet een penalty binnen tegen FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Met een vierde Gouden Schoen op zak kan Tessa Wullaert zich gaan oriënteren op haar toekomst. Het contract van de spits bij Fortuna Sittard loopt komende zomer af en dus is de grote vraag waar de Belgische haar carrière voort gaat zetten.

Wullaert spreekt momenteel met Fortuna over een verlenging, zo geeft ze aan in Het Nieuwsblad. "Ik ben er gelukkig, wil gerust blijven. In de winter kon ik reeds vertrekken", zegt de spits. Volgens het medium was er interesse vanuit Amerika. "Maar ik heb nog te veel doelen. Ik wil Fortuna de Champions League in helpen. En nadien, sjah, we zien wel."

Haar manager, Gunter Thiebaut, bevestigt de onderhandelingen met Fortuna. "Die hebben onze prioriteit. Komen we niet tot een akkoord, dan sluiten we niks uit. Zelfs een terugkeer naar België behoort dan tot de mogelijkheden. Wie wil Tessa nu niet?", vraagt hij zich hardop af.

Volgens Het Nieuwsblad ligt de 30-jarige Wullaert, dit seizoen alweer goed voor elf competitiegoals, goed in de markt. "Clubs als Juventus en FC Twente hebben haar op de radar staan, vanuit Amerika wordt er volop aan haar gesnuffeld", weet het medium te melden.

Een vierde Gouden Schoen staat inmiddels dus in de kast bij de spits. "Het is wel een bevestiging van het waanzinnig hoge niveau dat Tessa wekelijks haalt", vindt Thiebaut. "Ik zeg dit met alle respect voor andere Belgische speelsters, maar Tessa is een uitzondering binnen het vrouwenvoetbal. Op en naast het veld."

Lees meer:
0 reacties