Samenvatting: Fortuna wint van Excelsior en gaat naar bekerfinale

Fortuna Sittard gaat op 20 mei met Ajax strijden om de TOTO KNVB Beker. De Limburgse ploeg plaatste zich woensdagavond voor de finale, door redelijk eenvoudig af te rekenen met Excelsior: 5-0.

In Rotterdam werd de score al snel geopend. Wie anders dan Tessa Wullaert was trefzeker namens Fortuna. Bij Excelsior zonk de moed echter niet in de schoenen en na veertien minuten leek Sabrine Ellouzi de 1-1 te maken. De goal van de Tunesisch international werd afgekeurd wegens buitenspel.

Excelsior werd in het restant van de eerste helft sterker, maar wist de kansen niet te benutten. Daardoor stond het bij rust 1-0. Na een uur spelen viel de beslissing. Jarne Teulings veroverde de bal en stak vervolgens landgenote Wullaert weg. Zij maakte haar tweede van de avond.

Vier minuten later kreeg Wullaert de kans op haar hattrick. De bal ging op de stip na een overtreding op Teulings, maar de Fortuna-spits wist het cadeautje niet uit te pakken. Ze schoot hoog over. Vervolgens lag het spel lang stil door een nare blessure bij Féli Delacauw. Zij kwam hard in botsing met Excelsior-goalie Isa Pothof en moest uiteindelijk op een brancard het veld verlaten.

Het leek Fortuna niet in de war te brengen. María Ólafsdóttir Grós sloeg in het laatste kwartier nog drie keer toe, waardoor het duel in 5-0 eindigde. Met die stand op het scorebord plaatsten de Limburgers zich voor de finale. Daarin is Ajax op 20 mei de tegenstander.

Scoreverloop:
6' 0-1
Tessa Wullaert
61' 0-2 Tessa Wullaert
76' 0-3 María Ólafsdóttir Grós
86' 0-4 María Ólafsdóttir Grós
90+' 0-5 María Ólafsdóttir Grós

Opstelling Excelsior: Pothof, Van Goch, Helderman, De Ridder, Kleine, Smit, Groenewegen, Van Vliet, Van Spijk, Breewel (72' Katelyn Hendriks), Ellouzi

Opstelling Fortuna Sittard: Lemey, Tuin, Moorrees, Knol, Van Koot, Ólafsdóttir Grós, Teulings, Antonsdóttir, Hulst (60' Delacauw, 72' Huizenga), Van Heeswijk, Wullaert

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg
Bekerfinale in Tilburg, voor het eerst VAR aanwezig: "Nieuwe stap" Lees ook
Lees meer:
0 reacties