Wullaert eerlijk: "Ze halen in Nederland niet het beste uit mij"

Tessa Wullaert
Tessa Wullaert Foto: © Pro Shots

Tessa Wullaert speelt komend jaar in het shirt van Inter. De 31-jarige Belgische spits laat de Nederlandse competitie achter voor een nieuw buitenlands avontuur.

Voor haar gevoel was het nu of nooit, en dus werden de Nederlandse clubs afgebeld. "Je weet het nooit, maar dit is mogelijk mijn laatste kans", zegt Wullaert tegenover het Gazet van Antwerpen. "En ik vond het te vroeg om 'uit te bollen' in Nederland. Ik heb het gevoel dat ik na Inter nog altijd terug naar Nederland of België kan."

Eén ding is zeker: de Nederlandse competitie leek haar wel te bevallen. De spits was afgelopen jaar goed voor 26 doelpunten. "Maar ze halen in Nederland niet het beste uit mij", is de Red Flame eerlijk. "Ik moet er aan de kar sleuren, veel zelf creëren. Da’s soms frustrerend. Hier denk ik dat ik op het veld weer de beste versie van mezelf kan worden. Ik zal weer uitgedaagd worden. Daar heb ik echt wel zin in."

Wullaert gaat verder: "Ik wil er nog één keer alles uithalen, opnieuw in de Champions League staan. Dat is het niveau dat ik aankan. Bij Wolfsburg en Manchester City had ik nog een andere status, moest ik vechten voor mijn plek en stond ik zelden op mijn beste positie. Hier zal dat wel het geval zijn. Ik zal hier diepe spits zijn en wil hier ook weer topscorer worden. Mijn makelaar zei het correct: eigenlijk rollen ze hier de rode loper uit voor mij", aldus de topspits.

Lees meer:
0 reacties