Wullaert: "Daarom zo belangrijk om het WK 2027 te organiseren"

Tessa Wullaert in actie namens België
Tessa Wullaert in actie namens België Foto: © BSR Agency

Recent maakten de speelsters uit de Azerion Vrouwen Eredivisie een statement: 'betaald voetbal = betaald worden'. Het doel daarvan was onder meer de discussie aanwakkeren, zo zegt Tessa Wullaert.

Volgens de Belgische spits wordt er in vergelijking met België 'nog oké' betaald in Nederland. "We wilden vooral de discussie aanwakkeren en de ploegen uit de rechterkolom steunen. Die werken vaak louter met een onkostenvergoeding, that’s it. Dat kan je je niet voorstellen", zegt Wullaert in Het Laatste Nieuws.

"Maar in Nederland zíjn er tenminste nog profs, in België niet. Kijk, Nederland en België zijn op gelijke tred uit elkaar gegaan. Vandaag hinken wij ongelooflijk achterop", merkt de speelster van Fortuna Sittard. Ze ziet dat het enthousiasme rond de nationale ploeg nog niet overspringt naar de competitie. "Ik hoor het de voetbalbond en de Pro League graag zeggen dat we een top acht-land in Europa willen worden. En een top 15-competitie. Dan denk ik: benieuwd hoe ze dat gaan flikken."

Wullaert vervolgt: "Er is veel werk, hoor. Momenteel haken er zelfs clubs af in eerste klasse. De vrouwen van KV Mechelen haalden via een crowdfunding 100.000 euro op om de ploeg in eerste klasse te proberen houden. Dat is gewoon absurd. Kijk, ik speelde in Engeland toen het clubvoetbal bij de vrouwen daar nog niet zo populair was als nu. Het EK heeft daar een enorm verschil in gemaakt. Daarom wordt het voor ons land enorm belangrijk om het WK 2027 te kunnen organiseren, samen met Nederland en Duitsland", merkt ze op.

Lees meer:
0 reacties