Wullaert blij met ander systeem: "Dan hebben we iets meer vrijheid"

Tessa Wullaert (Fortuna Sittard) in duel met Isa Kagenaar (Feyenoord)
Tessa Wullaert (Fortuna Sittard) in duel met Isa Kagenaar (Feyenoord) Foto: © Pro Shots

Fortuna Sittard boekte zondag de tweede zege in dit Eredivisieseizoen. De Limburgers wonnen met 3-1 op bezoek bij Feyenoord.

Het kwam laat los bij de ploeg van coach Roger Reijners, zo merkte Tessa Wullaert. "Net als vorige week komen we met 1-0 achter. Dan schieten we pas wakker. Ik denk dat we het aan het begin heel moeilijk hadden, met de pressing van Feyenoord. We spelen ook een ander systeem", zegt de Belgische captain bij ESPN.

Ze gaat verder: "In de tweede helft zijn we echt dominant en was het ook mooi om naar te kijken, hoe we met elkaar voetballen", vertelt Wullaert, die aangeeft dat Fortuna niet meer standaard in een 4-3-3-formatie speelt. "We hebben twee systemen. Afhankelijk van welke tegenstander kijken we naar met welk systeem we gaan spelen. We gaan niet altijd van een 4-3-3 uit, zoals vorig seizoen. We willen een beetje verwarring creëeren en zo kunnen we sommige speelsters in hun kwaliteiten zetten."

Wullaert is ook tevreden over haar rol in dit systeem. "Ik vind het altijd wel leuk om met twee spitsen te spelen, omdat we dan iets meer vrijheid hebben. Als ik alleen sta als negen in een 4-3-3, dan moet ik meer centraal blijven. Ik vind het wel leuk om meer aan de bal te komen en om af te wisselen in mijn acties."

Tegen Feyenoord was ze in de slotfase trefzeker. De Red Flame scoorde fraai. "Het was alles of niets", lacht Wullaert. "Of hij belandde hier op het andere veld of hij ging in het doel. Hij is wel mooi, ja. Ik nam 'm goed op m'n voet en ik ben blij dat 'ie erin ging. Ik dacht: 'ik heb geen zin om de bal aan te nemen en een duw in mijn rug te krijgen', want het was een hele potige wedstrijd vandaag, we hebben veel duels gespeeld. Dus ik dacht: 'ik neem 'm in een keer en ik zie wel waar 'ie belandt'."

Lees meer:
0 reacties