Wouter Gudde legt uit: "Dat heeft te maken met de degradatie"

Wouter Gudde
Wouter Gudde Foto: © Pro Shots

Valerie Overkamp, coördinator vrouwenvoetbal bij FC Groningen, heeft onlangs te horen gekregen dat er geen plek meer is voor haar bij de club. Directeur Wouter Gudde legt in gesprek met RTV Noord uit waarom dit het geval is.

"Het heeft te maken met de degradatie", vertelt Gudde. "We wilden graag snel stappen maken met het vrouwenvoetbal, maar vanwege de degradatie verlopen die stappen minder snel. Het staat ook los van eventuele promotie van de eerste selectie omdat de sporen van de degradatie blijven bestaan. Daar moeten we eerst van herstellen op financieel gebied, want ook als we promoveren dan krijgen we nog minder tv-gelden binnen in vergelijking met vorig seizoen bijvoorbeeld."

Hij legt uit dat er eigenlijk geen andere mogelijkheid meer was voor Overkamp. "Valerie moet er continu voor zorgen dat we met het vrouwenvoetbal een volgende stap kunnen maken, maar die stappen kunnen nu dus niet genomen worden. Daardoor wordt haar functie een beetje overbodig. Ik vind het ook echt vervelend, want Valerie heeft haar werk gewoon heel goed gedaan. Ik ben ervan overtuigd dat ze wel weer op haar pootjes terechtkomt."

Ook werkt de krapte op trainingscomplex Corpus den Hoorn niet mee. "We kunnen vanwege de krapte op ons trainingscomplex niet nog een dameselftal toevoegen, want we kunnen ze gewoon niet kwijt", stelt de directeur. "We willen de dames ook niet naar een andere locatie verhuizen, want we kiezen voor een volledige integratie binnen de club. Het moet er namelijk niet bij komen te hangen. Elk team wordt nu aangestuurd door onze hoofd jeugdopleiding, zowel de jongens als de meisjes, en dan is het wel wenselijk dat iedereen op dezelfde locatie speelt."

Lees meer:
0 reacties