Wouter de Vogel verlengt AZ-contract: "Deze bagage neem ik mee"

Wouter de Vogel
Wouter de Vogel Foto: © BSR Agency

AZ gaat langer door met Wouter de Vogel. De oefenmeester heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een nieuwe overeenkomst, waarmee hij tot medio 2026 aan AZ verbonden blijft.

De Vogel staat sinds oktober vorig jaar voor de groep in Alkmaar. "Ik ben erg blij. Vorig seizoen heb ik me goed kunnen ontwikkelen en veel geleerd, zowel als assistent bij AZ Onder 17, als hoofdtrainer bij Koninklijke HFC Onder 18 en gedurende mijn UEFA A Youth-cursus. Deze bagage neem ik mee en kan ik dit jaar goed toepassen als hoofdtrainer bij AZ", reageert hij op de clubwebsite.

De Vogel was eerder als (jeugd)speler actief bij AZ en keerde in het seizoen 2022/23 terug, ditmaal met de ambitie om trainer te worden. "Als speler was ik genoodzaakt om te stoppen met voetballen door verschillende kruisbandblessures", vertelt hij. "Daarna ben ik uitgekomen op het trainerschap. Dit leek goed bij mij te passen en ik had het gevoel dat ik het voetbal nog iets te bieden had."

"Na zes jaar bij AZ gespeeld te hebben, was het leuk om terug te keren. De omgeving en de manier waarop topsport bij AZ wordt benaderd, wekte direct weer mijn interesse", aldus De Vogel, die voorlopig dus nog bij AZ blijft.

Lees meer:
0 reacties