"Wordt verplaatst voor een wedstrijd van Ajax die ze niet spelen"

Leon ten Voorde langs het trainingsveld
Leon ten Voorde langs het trainingsveld Foto: © BSR Agency

Omdat Ajax eventueel op zaterdag 28 april de halve finale van de UEFA Women's Champions League zou spelen, verplaatste de KNVB de competitiewedstrijd tussen de mannen van Ajax en Excelsior naar woensdag 24 april om 21:00 uur.

De mannen van FC Twente zouden die avond om 20:00 uur spelen, maar de KNVB verplaatste dat duel naar 18:45. Dat besluit levert kritiek op van Leon ten Voorde. "Die wedstrijd stond voor 20:00 uur", begint hij in De Ballen Verstand. "Bij een doordeweekse wedstrijd is dat een heel prettig tijdstip voor de supporters met werk en school. Ze moeten overal vandaan komen. Ook voor de Almere-supporters is dat nog redelijk te doen."

De FC Twente-watcher vervolgt: "Het wordt dan met heel veel gemak verplaatst naar 18:45 uur, omdat Ajax Vrouwen eventueel in de halve finale van de Champions League konden komen en de ArenA dan niet beschikbaar is voor de wedstrijd van de mannen van Ajax tegen Excelsior. Ajax Vrouwen moest tegen Chelsea FC, dat was al een onmogelijke missie", weet Ten Voorde.

Ajax slaagde er uiteindelijk ook niet in om die halve finale te halen. "Dan wordt zo'n wedstrijd door de KNVB heel makkelijk naar 18:45 uur verplaatst. Dat is gewoon een hele vervelende tijd voor door de week. Het wordt verplaatst voor een wedstrijd van Ajax Vrouwen die ze niet spelen", zucht de journalist.

Lees meer:
0 reacties