Wordt Grant de opvolgster van Martens? "Dit is de top van de top"

Chasity Grant in actie namens de OranjeLeeuwinnen
Chasity Grant in actie namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Lieke Martens speelt dinsdagavond haar laatste wedstrijd voor de OranjeLeeuwinnen. De vraag is of haar opvolgsters al klaarstaan bij Oranje. Een van de opties is Chasity Grant.

In de thuiswedstrijd tegen Finland viel de Ajax-aanvalster in de rust in. "Ik zie het als een kleine beloning. Maar tegelijkertijd laat het mij ook zien dat ik hard moet blijven werken. Dit is de top van de top", merkt Grant op in gesprek met Trouw. De 23-jarige vleugelspeelster merkt dat de lat hoog ligt bij de Leeuwinnen. "Ik moet echt honderd procent zijn als ik hier aansluit. Het gaat allemaal veel sneller en iedereen is hartstikke fel."

Grant zette een tijdje terug de knop om. "Ik wist nog niet helemaal wat ik wilde. Nu heb ik de knop omgezet en wil ik er alles uithalen wat erin zit. Daar wil ik alles voor doen, alles voor laten", vertelt ze. Dat komt mede door de gesprekken die Grant had met ploeggenoot Sherida Spitse. "Ik heb het met haar veel gehad over de vraag: hoe ga ik ervoor zorgen dat ik fitter word? Hoe ga ik ervoor zorgen dat ik negentig minuten en een verlenging volhoud? Daar heb ik hard aan gewerkt."

Ze gaat verder: "Ik ben nu fitter dan ooit. Ook door keuzes buiten het voetbal. Als vrienden een drankje gaan doen, dan blijf ik thuis, omdat ik de volgende dag weer moet trainen", vertelt de rappe aanvalster. Of ze de stap naar het buitenland moet maken om beter te worden? "Persoonlijk heb ik wel de ambitie om naar het buitenland te gaan, omdat de competitie daar stukken beter is."

"In Engeland heb je teams die allemaal van elkaar kunnen winnen. Ik denk dat je je daar meer kunt ontwikkelen. Als je beter wilt worden, is de stap naar het buitenland wel de juiste stap", denkt Grant.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand