Wordt FC Twente nog kampioen? "Mogen niet opnieuw verrast worden"

FC Twente juicht
FC Twente juicht Foto: © Orange Pictures

FC Twente laat het wel of niet winnen van het kampioenschap aankomen op de laatste speelronde, na twee eerdere mislukte pogingen. Volgende week zaterdag komt Telstar naar Enschede, een team dat eerder in het seizoen met 7-0 werd verslagen.

"Het vervelende is alleen dat het nog tien dagen duurt", zo schrijft Leon ten Voorde in De Twentsche Courant Tubantia. "Maar de krachtsverschillen tussen de topploegen en de onderkant van de ranglijst zijn zo groot, dat FC Twente ondanks twee mislukte pogingen zich niet voor de derde keer mag laten verrassen."

"De grootste uitdaging waar Pot de komende week voor staat, is het rustig houden van zijn ploeg", gaat Ten Voorde verder. "Vorig seizoen ging het op de laatste speeldag mis bij de grote concurrent Ajax. Nu is het matchpoint én seasonpoint tegen de nummer voorlaatst. Dat is nogal een verschil."

"Pot zal volgende week ongetwijfeld meerdere keren zeggen dat de speelsters gewoon hun ding moeten doen. En hij kan verwijzen naar veertien jaar geleden, toen de mannen van FC Twente onder de grootste druk bij NAC misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen speelden. De ware kampioen stond op in Breda. Het is nu aan FC Twente Vrouwen om dat ook te laten zien", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties