Woons (AZ) kijkt uit naar duel in AFAS Stadion: "Heel speciaal"

Karlijn Woons in actie namens AZ
Karlijn Woons in actie namens AZ Foto: © Orange Pictures

AZ keert zaterdag na aan afwezigheid van twaalf jaar terug in het AFAS Stadion. De Alkmaarders nemen het op tegen FC Twente. Karlijn Woons is klaar voor de ontmoeting met de huidige koploper.

"Het seizoen bevalt heel goed", geeft Woons aan op de officiële kanalen van AZ. "We hebben een leuke groep. Als team waren we nieuw en daardoor was het begin wat lastiger. Sommige meiden kenden elkaar wel, maar de samenstelling was nieuw, net als de speelstijl van AZ. Inmiddels weten we wat we van elkaar kunnen verwachten en staat er een goed team. De resultaten komen vanzelf", voorspelt ze.

De 18-jarige Woons ziet veel ontwikkeling. "Ten opzichte van het begin van het seizoen zijn we nu veel verder. We zijn er natuurlijk nog lang niet, maar wij willen elke week winnen en maken veel stappen. Zowel binnen als buiten het veld. We zijn een echt team."

Het verbeterpunt van AZ? Scoren. "We krijgen enorm grote kansen, maar scoren nog niet echt veel. Het belangrijkste voor nu is om die bal ook daadwerkelijk in het net te leggen. Het is frustrerend als al die kansen die we creëren er niet in gaan", aldus de verdedigster, die zin heeft in de wedstrijd in het AFAS Stadion.

"Dit is de wedstrijd waar we allemaal eigenlijk het hele jaar naar uitkijken. Het is heel speciaal om in het stadion te mogen spelen. Als klein meisje droom je ervan om daar te spelen en dat van AZ is natuurlijk een grote. We spelen ook in de stadions van Fortuna Sittard of PEC Zwolle, maar het is toch anders als het je eigen club is", besluit Woons.

Lees meer:
0 reacties