Woerts blijft kritisch op vrouwenvoetbal: "Zijn daar niet klaar voor"

Chris Woerts is nog altijd geen fan van het vrouwenvoetbal. De sportmarketeer kraakte onlangs de roep om loonsverhoging af en noemde bondscoach Andries Jonker een wijsneus. Woerts legt uit waarom hij achter zijn woorden blijft staan en kraakt ook nog de KNVB af.

"Mensen missen de kern", begint Woerts bij Veronica. "Ze vallen erover dat ik heb gezegd tegen Andries Jonker dat ze de bal niet van A naar B kunnen spelen, wat inderdaad ook in veel gevallen klopt. Ze hebben dinsdag inderdaad met 1-0 gewonnen. Nou, nou, nou, nou, wat een ophef."

Woerts gaat verder: "Het is een feit dat de KNVB het vrouwenvoetbal op zo'n voetstuk heeft geplaatst dat de clubs zich gedwongen voelen om mee te gaan in de euforie rond vrouwenvoetbal. Maar daar zijn we in Nederland nog helemaal niet klaar voor. We zijn niet klaar voor 34 betaald voetbalclubs met een vrouwenafdeling. Dat gaat niet. Dat gaat ten koste van de jeugdopleiding, want ergens moet het geld verdiend worden. Er komt nul euro binnen."

"Dan hoor ik Foppe de Haan zeggen: het is schandalig dat de tv-rechten van de vrouwen mee zijn verkocht aan die van de mannen. Nou, wees blij. Wat er was geen hond geïnteresseerd in die wedstrijden van de Eredivisievrouwen. Dus wees blij dat ESPN, vanuit haar maatschappelijke positie en voor de rest is het niks, heeft gezegd dat ze die wedstrijden wel gaan uitzenden. Maar het slaat helemaal nergens op. We hebben te weinig kwaliteit in Nederland. De KNVB gaat voor kwantiteit en ik ga voor kwaliteit", aldus Woerts.

Lees meer:
0 reacties