WK-samenwerking positief: ''Om alle concurrenten af te schudden''

Lang leek het erop dat Nederland alleen het WK van 2027 wilde organiseren, maar maandag werd bekendgemaakt dat de KNVB wil gaan samenwerken met de Belgische en Duitse voetbalbond.

Een goede zet, zo vindt Fresia Cousiño Arias. "Vanaf het volgende WK, in 2023, is het met 32 deelnemers. Het wordt steeds groter. Dat is super goed", vindt de presentatrice, die maandagavond aanschoof bij Jinek. "Er zitten ook landen tussen, zoals bijvoorbeeld een Thailand op het afgelopen WK. Die konden niet heel goed voetballen..."

"Maar die landen hebben dat wel nodig om de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal", weet Cousiño Arias. Een WK met 32 deelnemers is te doen voor alleen Nederland, zegt ze.

"We zijn een klein land, maar we hebben veel betaald voetbalorganisaties. We hebben de faciliteiten en de structuren liggen er om dat te doen. Maar om zo'n bid extra vertrouwen te geven en om alle concurrenten af te schudden, is het wel extra goed om het met België en Duitsland te doen", besluit Cousiño Arias.

Lees meer:
0 reacties