Wittmann pakt primeur in Duitsland: "Kent de club als geen ander"

Sabrina Wittmann
Sabrina Wittmann Foto: © BSR Agency

Een primeur in Duitsland: Sabrina Wittmann is de eerste vrouwelijke coach in het Duitse betaald voetbal bij de mannen. De 32-jarige trainster is aangesteld bij FC Ingolstadt, dat uitkomt in de 3. Bundesliga.

Wittmann trainde al de Jongens Onder 19 bij de Duitse club en wordt nu overgeheveld naar het eerste elftal. Daar is ze de opvolger van Michael Köllner, die eerder deze week uit zijn functie werd gezet. Wittmann is tot het einde van het seizoen aangesteld. Het is momenteel nog onduidelijk of ze ook komend seizoen voor de groep zal staan.

"Er is geen andere plek waar ik liever mijn debuut had gemaakt. Ingolstadt is heel speciaal voor mij, de club uit mijn geboortestad", reageert de coach via de clubkanalen. "Ik ben hier negentien jaar geleden begonnen, was zelf speler en zette hier mijn eerste stappen als coach."

De clubleiding van FC Ingolstadt kende geen enkele twijfel bij de aanstelling van Wittmann: "Sabrina Wittmann kent onze club als geen ander. Als huidige hoofdtrainer van ons zeer succesvol Onder 19-team heeft zij zich de afgelopen jaren voortdurend ontwikkeld - zowel professioneel als persoonlijk - en wordt terecht door iedereen bij de club zeer hoog gewaardeerd", zegt directeur Dietmar Beiersdorfer.

Lees meer:
0 reacties