Wisselingen bij Feyenoord: "Zat te weinig voetbal in het elftal"

Feyenoord maakte deze zomer een ware transformatie door. De selectie, die vorig jaar nog te smal was, is uitgebreid.

De meeste bankzitters zijn vervangen door ervaren krachten. "We staan er veel beter voor dan vorig seizoen”, zegt linksback Justine Brandau in het Algemeen Dagblad. "Toen was de tank op het laatst echt leeg. We moeten het straks langer kunnen volhouden, want de selectie is kwalitatief sterker."

"Nu al zijn we in de voorbereiding verder dan vorig seizoen. Toen was alles nieuw, terwijl er nu een basis ligt en de nieuwe spelers worden ingepast", aldus Brandau. Trainer Danny Mulder kon in de oefenwedstrijd tegen Club Brugge (2-1 nederlaag) beschikken over onder meer nieuwkomers Esmee de Graaf en Zoï van de Ven.

Laatstgenoemde stond centraal op het middenveld, vlak voor de defensie. "Met de punt naar achter. Wat er vorig seizoen aan ontbrak, was dat er te weinig voetbal in het elftal zat. Met Zoï kunnen we dat probleem oplossen", geeft Mulder aan.

Mulder maakte ook nog een andere opvallende keuze: de aanvoerdersband zat niet om de arm van Annouk Boshuizen, maar om die van Amber Verspaget, Danique Ypema en Cheyenne van den Goorbergh.

"Het is toch normaal om in de voorbereiding iets te proberen? Dit is een andere groep, dus daar hoort een andere aanvoerder bij. We gaan kijken wie de beste aanvoerder is. Maar Annouk is ook een van de kandidaten. Het is niet gezegd dat zij geen aanvoerder blijft", aldus de oefenmeester.

Over doelstellingen wil hij het niet hebben. "Je kan pas iets zeggen als je tegen iedereen een keer gespeeld hebt. Wel heb ik liever dat we verspreid over het seizoen goede resultaten halen, in plaats van in één periode zoals vorig jaar. En dat moet met deze selectie wel lukken", besluit Mulder.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 15 okt. 2022, 17:00
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Fortuna Sittard W -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
Ajax V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
PEC Zwolle V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
FC Twente V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
VV Alkmaar W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord V 3 3 9
2 ADO Den Haag V 3 10 7
3 Ajax V 2 11 6
4 FC Twente V 2 11 6
5 PSV V 2 1 4
Bekijk de hele stand