Winterse transfermarkt gesloten: elf overschrijven in vrouwenvoetbal

Sara Thrige Andersen aan de bal namens PSV
Sara Thrige Andersen aan de bal namens PSV Foto: © Pro Shots

De winterse transferperiode is ten einde. Clubs in Nederland hadden tot 1 februari 23.59 uur de mogelijkheid om nieuwe speelsters aan te trekken. In totaal vonden er in het vrouwenvoetbal elf overschrijvingen plaats, zo meldt de KNVB.

Twee daarvan waren binnenlands. Shanique Dessing verruilde PSV tijdelijk voor ADO Den Haag, Naomi Piqué ging van PSV naar FC Utrecht. Zes speelsters kwamen van het buitenland naar de Nederlandse velden, onder wie Sara Thrige Andersen (PSV) en Ella Van Kerkhoven (Feyenoord).

Drie speelsters verruilden de Nederlandse competitie juist in voor het buitenland. Zo maakte Dana Foederer bijvoorbeeld de overstap van Fortuna Sittard naar de Amerikaanse NWSL. Daar gaat de Nederlandse middenveldster spelen voor Utah Royals FC.

In het mannenvoetbal maakten clubs 171 keer gebruik van de mogelijkheid om spelers aan te trekken. In totaal waren er binnen Nederland 42 transfers. Daarnaast werden er 61 spelers uit het buitenland aangetrokken, terwijl nog eens 68 spelers juist het avontuur buiten de landsgrenzen opzochten. In de laatste 24 uur werden er 50 deals gesloten.

Lees meer:
0 reacties