Wilms weer in de basis bij Oranje: "Geduld is op de proef gesteld"

Lynn Wilms bij de OranjeLeeuwinnen
Lynn Wilms bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Lynn Wilms stond vrijdagavond voor het eerst in lange tijd weer in de basis bij de OranjeLeeuwinnen. De verdedigster van VfL Wolfsburg hoopt die basisplaats dinsdag te kunnen behouden, als Oranje het wederom opneemt tegen Finland.

Wilms weet door de eerdere wedstrijd wel wat ze kan verwachten van de Finnen. "Het kan daardoor alleen maar beter worden. Ze blijven maar gaan... Dat klopt, maar dat wisten we al. Dat zagen we in de beeldjes", vertelt de Limburgse in gesprek met ESPN. Vanwege meerdere afwezigen kan Wilms zichzelf weer laten zien bij Oranje: "Ik moet zeggen, mijn geduld werd zeker op de proef gesteld."

"Ik heb niet echt heel veel geduld, eerlijk gezegd. Maar ik vind het chill dat ik me nu kan laten zien. Ik heb hard gewerkt. Ik vind het wel lekker om eventjes te voetballen. Ondanks de meiden die er nu niet bij zijn, dat vind ik natuurlijk wel vervelend, ik hoop dat zij snel weer gezond zijn", benadrukt Wilms.

Hoe ze de afgelopen periode met haar reserverol is omgegaan? "Als ik vind dat ik met hem wil praten of als hij vindt dat hij met mij wil praten, dan doen we dat ook. We zijn heel open in de communicatie", aldus de speelster van VfL Wolfsburg, die vrijdag tegen Finland fungeerde als centrale verdedigster. "Es (Esmee Brugts, red.) is meer een buitenspeelster, die ook de actie één-tegen-één aangaat. Dan moet je je kwaliteit kennen. Es is een van de beste die we hebben in de één-tegen-één. Ik ben daarin iets verdedigender."

"Als wij met twee backs spelen, dan willen we sowieso wel een beetje afwisselen. In de eerste helft hebben we 4-3-3 gespeeld, dan kan ik ook wel wat omhoog gaan. Maar in de tweede helft hebben we meer met mij als centrale verdedigster gespeeld. Dat vind ik ook een leuke positie, ik kan daar ook uit de voeten", besluit Wilms.

Lees meer:
0 reacties