Wilms nu basisklant Oranje? ''De keuze was nog niet gemaakt''

Lynn Wilms
Lynn Wilms Foto: © Orange Pictures

Lynn Wilms begon zaterdag tegen Brazilië (3-3) in de basis. De verdedigster kreeg van bondscoach Sarina Wiegman de voorkeur boven Merel van Dongen.

Wilms, die zich na de Olympische Spelen meldt bij VfL Wolfsburg, baalde van de tegentreffers die Oranje om de oren kreeg. "Ik denk dat we twee goals te makkelijk weggeven, de tweede en de derde treffer. Dat zijn foutjes."

"Die kun je er makkelijk uithalen, maar dat zijn gewoon vervelende momenten. Ik denk dat ieder mens fouten maakt, daardoor wordt je uiteindelijk een betere speelster. Maar op zo'n toernooi moeten foutjes eruit", was Wilms duidelijk.

Zelf schrok ze niet heel erg van die zwakke momenten. "Het moet er zeker uit, maar we moeten nu weer door naar de volgende wedstrijd", aldus de verdedigster, die negentig minuten volmaakte. Ze weet niet of ze nu de vaste keus is van Wiegman.

"Ik kwam terug van een blessure, dus de keuze was nog niet gemaakt. Ik zie wel wat er gaat gebeuren richting het duel met China. Ik hou een prima gevoel over aan deze wedstrijd. De keuze ligt niet bij mij."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand