Williamson had mentale en fysieke klachten: "Geen dag gehad zonder"

Leah Williamson
Leah Williamson Foto: © Pro Shots

Een enorme klap voor Engeland en Arsenal: Leah Williamson heeft afgelopen week een zware knieblessure opgelopen. De captain van de Lionesses heeft via Instagram inmiddels gereageerd op het nieuws.

"Totdat ik de woorden heb om mijn gevoelens goed te uiten, zal ik moeite hebben om ze te verwoorden. Het geluid rond de situatie is luid en ik heb wat stilte nodig om het allemaal te laten bezinken", schrijft Williamson. "Helaas is de WK- en Champions League-droom voor mij voorbij. Iedereen zal denken dat dat de belangrijkste focus, maar het is de dagelijkse gang van zaken waar ik doorheen ga die mijn gedachten uitputten."

De speelster van Arsenal heeft snel vrede gesloten met haar blessure, zo geeft ze aan. "Sindsdien volg ik de stappen die mij zijn opgedragen om mezelf op de korte en lange termijn het beste te helpen. Uiteindelijk denk ik dat het gewoon mijn tijd is", vervolgt ze. "Alleen al in de afgelopen paar jaar heb ik teamgenoten ernstige ziekten en tegenspoed zien verslaan met de grootste glimlach op hun gezicht."

"Ik heb ook het perspectief dat er wereldwijd veel grotere moeilijkheden zijn. Sinds oktober vorig jaar heb ik geen dag gehad dat ik het veld op liep zonder een fysiek of mentaal vraagteken op mezelf. Dat is professionele sport. Nu moet ik naar mijn lichaam luisteren, het geven wat het nodig heeft", aldus Williamson.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand